Ica kacsa kalandjai: 2.fejezet - Utazásra fel



Másnap reggel Fred, a vekker  ismét reggel hatkor kezdett csörögni. Persze Ica ma se kellt fel, csak forgolódott az ágyban - de Fredet most nem érte felkészületlenül.
Felkapta az asztalra készített poroltót, és a kis ébresztőóra rásózott egyet Ica fejére.
-Au - mondta Ica, szárnyát a megsérült fejéhez kapva. - Jól van, jól van, kelek már - és most komolyan kikelt az ágyából, és elkezdett készülődni.
Megtisztogatta a tollait, összepakolta dolgait egy táskába,  fogat mosott - illetve csak tettette, mivel a kacsáknak nincs foga - majd miután mindennel kédz voltak Freddel kimentek Ica robogójához. Felpattantak a kis járműre, majd a beindítása után elindultak az úton.
-És most merre? - kérdezte Fred, aki a táskából kukucskált ki.
-Hát... - gondolkodott Ica - Szerintem megyünk itt egyenesen, aztán mikor véget ér az út lekanyarodunk valamerre, hacsak nem zsákutcába vezet.
Ezzel a tervvel vágtak neki a kalamdos útnak.
Mentek, mentek, míg egyszer csak egy kereszteződésnél piros lámpát kaptak és megálltak. Ekkor melléjük állt egy motor, rajta egy zöld ruhás fickóval, akinek kezében valami tartály volt, hátába kecske volt  beleszúródva, a derekánál pedig egy tatu ölelgette.
-Ö, hello - köszönt át Icáéknak. - Nem tudjátok véletlenül hogy hogyan szedhetném le magamról ezeket?
-Hmm - gondolkodott el Ica. - Próbáld meg a poroltót. Vagy keredd meg a tóban a kék doktorhalat, az majd leszedi őket.
-Köszönöm - válaszolta, majd zöldet kapott éstovábbindult. - Azért remélem a ti történetetek gyorsabban fog haladni mint az enyém - kiáltotta még utánuk, üzenve ezzel az írónak hogy igazán jöhetne már a Deathwish új fejezete (ami majd jön is).
Időközben Icáék is zöldet kaptak, és tovább haladtak, amíg az addig egyenes út véget nem ért. Ezután Ica úgy döntött hogy balra fordul, amivel csak egyetlen baj volt: balra nem volt út.
Az út ugyanis kivitte őket a város szélére, és amerre Ica kanyarodott csupán termőföld volt. Így hát Icáék kisebb sikítozásokkal vágtak bele a zöldségesbe, majd a sikítozásba belefeletkezve nekimentek egy háznak.
És hogy mi lesz ezután? Kiderül a következő fejezetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése