Deadpool és Nick Fury csapatos nyomulása - Sokkal több mint testőr élménybeszámoló

Elnézést hogy picit késtem ezzel az élménybeszámolóval, de eléggé be vagyok táblázva az OKJ képzés miatt (van hogy egész nap bent vagyok).

Sokkal több mint testőr
(The Hitman's Bodyguard)

Rendező(k): Patrick Hughes
Író(k): Tom O'Connor

Főbb szereplők: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Elodie Young, Salma Hayek, Yuri Kolokolnikov


Eredeti megjelenés: 2017. augusztus 18.
Magyar bemutató: 2017. augusztus 24.











A Sugár Mozinak volt a nyáron egy nyereményjátéka, melyben a promócióban szereplő filmek után pecsétet lehetett kapni. Bizonyos pecsét összegyűjtésével lehetett indulni egy wellnesshétvégéért, viszont 5 pecsét után ajándék ingyenjegy járt, amit szeptemberben lehetett beváltani hétfő és szerda között. Mikor elkezdtem gyűjteni a pecséteket még fogalmam se volt arról, hogy melyik filmet akarom megnézni az ingyenjeggyel, de aztán nyár vége felé a Sokkal több, mint testőr mellett döntöttem, amire egyik hétfőn képzés után be is ültem. És nem igazán bántam meg, hogy ezt választottam.

Adott Ryan Reynolds, a tripla A besorolású elit védelmi ügynök, akinek meghal az egyik ügyfele, ezután teljes káoszba fullad az élete. Aztán megjelenik az exbarátnője (Elodie Young), aki rendőr, és akinek el kellene vinni Hágába egy bérgyilkost, hogy tanúskodjon a gonosz fehérorosz diktátor (Gary Oldman) ellen. Adott még Samuel L. Jackson, a bérgyilkos, aki mindig célba talál, de most börtönben van, és felesége (Salma Hayek) szabadulása esetén vállalja a tanúskodást. És adott még az, hogy a testőr és a bérgyilkos egymás esküdt ellenségei, ezért bár beleegyeznek a közös munkába, mégis igyekeznek kiidegelni a másikat, miközben a diktátor emberei is a nyomukban vannak.

A poén nagy része Reynoldsra és Jacksonra van építve, és ez a része kifejezetten remekül működik. Rendkívül szórakoztató pillanatokat nyújt az, ahogy próbálják megmutatni a másiknak, hogy valójában ők csinálják jobban, amibe néha nagyon megszívják (mint az előzetesben is látható részben, ahol Samuel L. Jackson a kukába akar ugrani, de beveri a fejét a fémrudakba). A történet többi része viszont már nem olyan tökéletes: az akció néha még tud jó pillanatokat mutatni, de egy idő után zavaró, hogy hogyan talál rájuk mindig az ellenség.

Az akciónak vannak jobb pillanatai (pl. a nagydarab orosz fickó és Reynolds verekedése a barkácsboltban), de néha unalmasabb üldözéses jelenetekbe torkollik, amiket néha feleslegesen elnyújtottnak éreztem.

A zene: tetszett ez a könnyedebb stílus, ami a zenében is megtalálható, jól adta a hangulatot a filmhez.

És akkor a karakterek:
A sztori nagyrészt Reynolds mindenért mást hibáztató, magát szakmája legtökéletesebbének tartó testőrére és Jackson vérprofi, erkölcsös és a szerelme miatt elkapott bérgyilkosára van kihegyezve, és mint mondtam őket remekül összerakták. A kémia tökéletesen működik, a poénok is eszméletlenül szórakoztatóak voltak.
Az egyetlen nagyobb humorforrás rajtuk kívül a Jackson feleségét játszó Salma Hayek volt, aki sajnos túl keveset szerepelt a vásznon, de minden perce aranyat ért.
Gary Oldman már rég kimerítette a gonosz karakterek tárházát, így vélhetően a diktátor szerepére is egy korábbi filmjéből veszi az alapokat, de így is élettel tud megtölteni egy amúgy számomra sablonosnak ható karaktert.
Igazából már csak Elodie Young karaktere maradt a kiemelkedőbb alakítások közül (meg Richard E. Grant drogos ügyvédje), más fontosabb karaktert nem igazán tudnék kiemelni.

Röviden: ha egy szórakoztató vígjátékra vágytok, akkor ettől a filmtől megkaphatjátok. Mozikban tudtommal már nem adják, de esetleg a Sugárban moziünnepen rá lehet áldozni azt a kábé 600 forintot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése