TOP 5 2017-es film

Talán picit megkéstem vele így március elejére, de ahogy a mondás is tartja: "Jobb később, mint soha.", szóval íme az én 5 kedvenc filmem 2017-ből.



5. Pókember: Hazatérés
Továbbra se állítom, hogy a legjobb pókkaland lett, viszont A csodálatos Pókember 1-2.-t simán leveri, és az eredeti trilógiához is fel tud érni.
Végre egy tényleg kölök Pókit kaptunk, aki javában a hőssé válás útjának elején jár.  És végre kaptunk mellé egy elfogadható MFU-főgonoszt, aki a Pókember-filmek korábbi ellenségeihez is méltó tudd lenni. Minden elismerésem Tom Hollandnak és remélem, hogy a jövőre érkező folytatás legalább ennyire jó lesz.



4. Atomszőke
Charlize Theron segget rúg. Már ez elég volt ahhoz, hogy a film felkeltse az érdeklődésemet, amit tovább fokozott az, hogy a sokak által dicsért John Wick társrendezője csinálja.
És rendkívül jó kémfilmes egyveleg jött össze. A történet elmegy, van rajta pár lyuk és a végén lévő dupla csavar is eléggé a semmiből jövőnek érződik, de a Bourne-filmeket idéző akciók mindent visznek. Theron seggrugdosása kifejezetten élvezhető, a harcstílusa kellően illeszkedik hozzá, plussz nem a sablonos sérthetetlen akcióhős, rendesen sebesül a küldetése előre haladtával. Nem tudom hogy lesz-e folytatása vagy elkészül-e az a John Wick-Atomszőke crossover, de ha igen nálam instant moziban nézős lesz.



3. Kingsman: Az aranykör
Mint az élménybeszámolóban is említettem egy nagy hibám volt, hogy nem néztem meg moziban a Kingsman: A titkos szolgálatot, ezért az idei folytatást, Az aranykört mindenképpen a nagyvásznon szerettem volna megnézni, és igazam is lett.
A Deadpool óta nem igazán volt olyan szórakoztató film számomra, mint Tökiék legújabb akciózása. Hozta az első rész őrültségét és Vaughn stílusát, de annak szintjét sajna nem igazán érte el. Ennek ellenére rendkívül szórakoztató volt, alig várom a harmadik filmet.



2. Dunkirk
Idén először néztem Nolan-filmet moziban (és igazából először olyan Nolan-filmet, ami nem Batman), és kifejezetten jó érzés volt.
Ez nem szokványos háborús film: már csak azért sem, mert nem igazán vannak főszereplői. Illetve egy főszereplője van csak, viszont az maga a film. De ez nem baj, mert a film hangulata (amire rásegít Zimmer zenéje is) magával ránt és nem enged el a stáblista legördüléséig. Csak így tovább, Nolan!

Simán az első helyen lenne nálam, de volt egy film, ami már márciusban bebiztosította a helyét.



1. Logan - Farkas
Ez az a Wolverine-film, amire a karakter rajongói már régóta vártak. És a legjobb képregényfilm, amit A sötét lovag és a Vasember óta láttam (a Deadpool-t beelőzni nem tudta, de annak személyes kötődésbeli okai is voltak).
Méltó búcsú a karaktertől, amely végre R besorolású lehet, tehát ment a Rozsomák-féle bitangnagy mészárlás. Persze nem vitték túlzásba, éppen csak annyi volt, amennyit a történet megkövetelt. Az egész film inkább érződött egy modern western-road movienak, mint szuperhősfilmnek, és a jövőbeli dolgok se voltak túlfutizálva, simán megvalósulható dolgok voltak benne. Nem tudni, hogy most a Fox-Disney egyesség hatására Jackman esetleg még egyszer visszatér-e, de ha nem, akkor azt se bánom, mert ezzel a filmmel tökéletesen hagyta ott a karaktert.

Ennyi volt a lista, remélem, hogy 2018 is tartogat majd hasonlóan élvezetes filmeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése